2021 EBL Online Qualifier - België naar Bermuda Bowl 2022

België naar Bermuda Bowl 2022

Afgelopen week waren er op Europees niveau de selectiewedstrijden die bepalen welke teams Europa mogen vertegenwoordigen op de Bermuda Bowl 2022, het wereldkampioenschap bridge voor landenteams. Daar strijden in totaal 24 teams afkomstig van alle continenten voor de wereldtitel in de categorie Open, Dames, Senioren en Mixte. Europa mag per categorie 8 teams afvaardigen. Sinds de oprichting van deze wedstrijd in 1950 is België er slechts 1 keer in geslaagd om in de categorie Senioren zich te plaatsen voor deze legendarische Bermuda Bowl.

De kwalificatie voor dit tornooi wordt afgedwongen op het Europees Kampioenschap. Dit stond gepland in 2021 in Madeira maar kon vanwege Corona niet doorgaan. Omdat de Bermuda Bowl volgend jaar wel op de speelkalender blijft staan, moesten de selectiewedstrijden dit jaar, uitzonderlijk, via het online platform van Real Bridge worden afgewerkt. Per land werd er een lokaal bepaald waar alle spelers zich moesten verzamelen. De spelers zaten zo op dezelfde locatie maar konden elkaar niet zien. Tevens werden er per land 2 neutrale internationale waarnemers aangeduid die erop moesten toezien dat alles correct verliep. Voor België werd de nieuwe zaal in het Vlaams BridgeHuis geselecteerd. 

En onze teams hebben het ronduit schitterend gedaan met als kers op de taart ons mixte team dat quasi het hele veld op een hoopje heeft gespeeld en zich met ruime voorsprong voor de 1ste keer in de bridgegeschiedenis van België heeft gekwalificeerd. Zij – Valèrie Carcassonne & Alain Labaere, Isabelle Dewasme & Bernard Dehaye en Tine Dobbels & Gunther Dauwe – zijn geëindigd op een fabelachtige 2de plaats. Proficiat!

Maar ook de andere teams hebben een opperbest resultaat behaald: het Open team (Steven De Donder & Sam Bahbout, Geert Arts & Steve De Roos en Mike Vandervorst & Philippe Caputo met als non-playing kapitein Hervé Huntz) eindigde op een 13de plaats, het Damesteam (Sylvie Cauwels & Burcu Uskup, Yaël Topiol –& Annemie Hardeman en Marie-Françoise Stas & Caroline Vandenbossche met als kapitein Gunther Dauwe) eindigde op een 12de plaats en het Seniorenteam (Faramarz Bigdeli & Philippe Coenraets, Alain Kaplan & Guy Polet en Jacques Stas & David Johnson met als non-playing kapitein Patrick Bocken) eindigde ook op een 12de plaats. 

De volgende afspraak is op de Bermuda Bowl van 27 maart tot 9 april 2022 in het Palazzo Dei Congressi in Salsomaggiore, Italië.

Via onderstaande link kan je de verschillende resultaten per team bekijken:

http://db.eurobridge.org/repository/competitions/21OnlineNationalTeams/microsite/Results.htm

 

Nationaal